Blog 1 Zo kies jij de beste zonnepanelen!

Het plaatsen van zonnepanelen is in de afgelopen tijd enorm in populariteit gestegen. Het aantal aanbieders is daardoor gigantisch gegroeid en de reclamestunts zijn nog amper te overzien.
De ene aanbieder heeft nog mooiere acties dan de andere. Maar hoe weet jij nu welke zonnepanelen je bij welke aanbieder koopt en welke kwalitatief het beste zijn? Welke zijn toekomstbestendig en geven je waar voor je geld?

Met de volgende informatie weet jij straks precies welke zonnepanelen jij mogelijk wilt aanschaffen en welke je liever links laat liggen.

Varianten Zonnepanelen
Er zijn voornamelijk 2 varianten op de markt verkrijgbaar. Dit zijn de ‘Glas Folie’ en ‘Glas Glas‘ zonnepanelen. Het meest in het oog springende verschil is de prijs. De Glas Folie panelen zijn namelijk goedkoper dan de Glas Glas panelen. Glas Folie panelen zijn niet voor niets goedkoper. Zo gaan deze panelen minder lang mee dan Glas Glas panelen. Daarnaast zijn Glas Folie panelen niet recyclebaar en gaat de opbrengst van de panelen sneller achteruit dan bij Glas Glas panelen het geval is. Goedkoop (Glas Folie) is in de optiek van Accubaas dan ook duurkoop.

Herkomst
Vind jij het belangrijk om te investeren in de Nederlandse of Europese economie en industrie?
Kijk dan ook naar de herkomst van de zonnepanelen. Accubaas werkt zelf met de zeer degelijke, oersterke panelen van o.a. de Duitse fabrikant Solarwatt .

Deze panelen wil ik bekijken!

Omvormer
Misschien heb je er wel eens van gehoord. Omvormers. Een omvormer is een apparaat dat de gelijkstroom van de zonnepanelen omzet naar wisselstroom voor het net. Zonder omvormer kun je de opbrengst van jouw panelen niet op het net gebruiken. Er zijn tal van omvormers verkrijgbaar. De omvormer bepaalt mede de toekomstbestendigheid van jouw installatie. Het is daarom erg belangrijk dat je je hier goed over laat adviseren. In een toekomstig blog lees je hier meer over. Daarnaast kan Accubaas jou hier natuurlijk goed in adviseren zodat de omvormer die jij aanschaft helemaal aansluit op jouw behoefte.

Daarnaast kijkt en denkt Accubaas met je mee over de manier waarop en waar je jouw omvormer het beste plaatst. Zo is het van belang dat de omvormers beschermd zijn tegen vervuiling en voldoende koeling krijgen. Daarnaast hangen ze bij voorkeur op een plek waar je gemakkelijk en snel bij kunt komen voor onderhoud en eventuele calamiteiten.

Aansluiting
Ook is het belangrijk om te weten of de aansluiting die je nu hebt geschikt is voor de installatie van jouw keuze. Zo bestaan er 1 fase aansluitingen, bestaande uit een enkele kabel, en 3 fase aansluitingen waarbij de aansluiting uit 3 kabels bestaat.

Aansluiting en terug leveren aan het net
Wanneer je meer energie opwekt dan je gebruikt, kan het zijn dat je terug moet leveren aan het net. Je kunt namelijk geen energie opslaan, maar alleen omzetten in warmte. Afhankelijk van het energiecontract dat je hebt afgesloten, kan het zijn dat je voor het terug leveren van energie tijdens piekuren (met name in de zomer) moet betalen. De reden hiervoor is dat dan het net mogelijk vol zit en er te weinig energie wordt afgenomen. Mogelijk kun je dit oplossen door een Accu te laten plaatsen. Ook hierover kan Accubaas jou een maatwerk advies geven.

Tips om zelf vast na te gaan bij grote aansluitingen:

1. Kijk of je mag terug leveren (vanaf 80 ampère)

2. Kijk of je eventueel met een Accu onder de 80 Ampère komt en lagere aansluiting kosten betaald.

3. Let op de richtlijnen (NEN1010) en laat eventueel de uitvoering begeleiden.


Aanpassingen meterkast
Bij het installeren van zonnepanelen of accusystemen moet ook altijd de meterkast worden aangepast. Ons advies is om dit altijd door een professional te laten doen. In deze bijlage vind je hier uitleg over van ABB.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up