“Load balancing”: Optimalisatie van Laadverdeling voor Elektrische Voertuigen”

EV load balancing, ofwel elektrisch voertuig laadverdeling, is een techniek die wordt gebruikt om de belasting op het elektriciteitsnet te beheren wanneer meerdere elektrische voertuigen tegelijkertijd worden opgeladen. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat het net overbelast raakt en om een evenwichtige stroomtoevoer te handhaven.

Bij www.Accubaas.nl verkopen wij de Smappee home en business modellen met AI loadbalacing.

  • Verlaagt het laadniveau wanneer de stroomonderbreker dreigt uit te vallen. 
  • Houdt rekening met de limieten van het gebouw en 
  • De randvoorwaarden van de gebruiker, zoals vertrektijd en benodigd laadniveau.

Bij laadverdeling worden de beschikbare laadbronnen slim toegewezen aan verschillende voertuigen op basis van verschillende factoren, zoals de beschikbare capaciteit van het net, de laadbehoeften van de voertuigen en de prioriteiten die zijn ingesteld. Hierdoor kan het opladen efficiënter en gelijkmatiger verlopen, zelfs op locaties waar meerdere elektrische voertuigen worden opgeladen.

Dit is vooral belangrijk in gebieden waar veel mensen elektrische voertuigen gebruiken, zoals parkeergarages, laadstations en woonwijken. Door middel van load balancing kunnen we ervoor zorgen dat het elektriciteitsnet stabiel blijft en dat iedereen zijn voertuig betrouwbaar kan opladen zonder dat dit leidt tot problemen met de stroomvoorziening.

Scroll Up
nl_NLDutch