Thuisaccu Ja/Nee?

Waarom zou je een accusysteem kopen?
Om voorbereid te zijn op de nabije toekomst.
Je ontlast het energienetwerk. Je hebt vast wel gelezen over het overvolle energienetwerk. Het komt steeds vaker voor dat op piekmomenten van zon en wind, het niet meer mogelijk is om terug te leveren aan het net. Deze energie dreigt dan verloren te gaan.
Je bereidt je voor op het afschaffen van de salderingsregeling. In 2023/2024 zal de overheid starten met het afbouwen van de salderingsregeling. Saldering betekent nu, 2022, dat je energiebedrijf de teruglevering verrekend met wat er is geleverd. Een huishouden levert gemiddeld 70% netto terug aan het net. Afschaffing betekent dat je voor de netto-teruglevering alleen een bedrag krijgt van je energieleverancier.

Kijk ook voor meer informatie naar de website van mileucentraal: https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/zonnepanelen/thuisbatterij-zonne-energie-opslaan/

Het is ook nu in het nieuws dat ons elektriciteitsnet aan het maximum capaciteit zit. Voorkom dat je hier last van krijgt door het plaatsen van een thuisbatterij (bron Financieel dagblad 14 juni 2022).

Waarom het accusysteem van Solax
Op dit moment levert Solax de meest complete systemen en bijna Plug and Play. En in de wintermaanden kun je bij de dal-tarief momenten je accu laden om zo voordelig mogelijk energie in te kopen.

LET OP!

Bij het installeren van zonnepanelen of accusystemen moet ook altijd de meterkast worden aangepast. Ons advies is om dit altijd voor een professional te laten doen. In deze bijlage vind je uitleg hierover van ABB.
Scroll Up