Verplichte Elektrische Laadpunten bij Nieuwe Kantoorgebouwen: Wat je Moet Weten

Verplichte Elektrische Laadpunten bij Nieuwe Kantoorgebouwen: Wat je Moet Weten

Als je van plan bent om een nieuw kantoorgebouw te bouwen of een bestaand gebouw ingrijpend te renoveren, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de recente regelgeving met betrekking tot elektrische oplaadpunten. Sinds 2020 gelden er specifieke vereisten met betrekking tot het aantal laadpunten dat verplicht moet worden geïnstalleerd bij utiliteitsgebouwen, waaronder kantoren.

Belangrijkste Punten:

  • Minimaal één laadpunt bij 10 parkeerplaatsen: Volgens de Europese Energy Performance of Buildings Directive moeten nieuwe kantoorgebouwen met minimaal 10 parkeerplaatsen voor medewerkers ten minste één elektrisch laadpunt hebben. Dit geldt ook voor ingrijpend gerenoveerde gebouwen.
  • Overgangsregeling voor bestaande gebouwen: Voor bestaande utiliteitsgebouwen met minimaal 20 parkeerplaatsen geldt vanaf 2025 een vergelijkbare verplichting om minimaal één laadpunt te installeren.
  • Meer Informatie: Voor gedetailleerde informatie over deze regeling en de specifieke vereisten, kun je terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Waarom deze Verplichting?

Deze regelgeving is een belangrijke stap in de bevordering van duurzame mobiliteit en het verminderen van de CO2-uitstoot in de gebouwde omgeving. Door de installatie van elektrische laadpunten te bevorderen, worden bedrijven aangemoedigd om over te stappen op elektrisch vervoer, wat bijdraagt aan een schonere en groenere toekomst.

Accubaas: Jouw Partner in Elektrische Mobiliteit

Bij Accubaas begrijpen we de complexiteit van deze regelgeving en helpen we je graag om te voldoen aan de vereisten voor elektrische laadpunten bij nieuwe en bestaande kantoorgebouwen. Neem contact met ons op voor advies op maat en ontdek hoe wij jou kunnen ondersteunen bij het realiseren van duurzame mobiliteitsoplossingen voor jouw bedrijf.

Accubaas – Jouw Partner in Elektrische Mobiliteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up
nl_NLDutch